Go Back

Risotto med ærter, bacon og kantareller

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk løg
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 fed hvidløg
  • 300 g risottoris
  • 1 dl Nolly Prat
  • 1,5 l grønsagsfond
  • 250 g frosne grønne ærter
  • 150 g bacon i tern
  • 150 g kantareller (køb evt. frosne)
  • 2 spsk olivenolie
  • 75 g fintrevet parmesanost
  • 25 g smør

Sådan gør du
 

  • Hak bladselleri, løg og knus hvidløget. Kom det på en varm pande eller i actifryen sammen med 2 spsk olie. Steg det i 3-4 minutter
  • Tilsæt risottorisen, og lad den simre med i ca. 3 minutter
  • Tilsæt 1. dl Nolly Prat eller anden vermouth (hvidvin kan også bruges), og steg i 2 min. Bland samtidig din grøntsagfond/boullion så den er klar.
  • Når de 2 min. er gået tilsættes 1/3 del af fonden til panden/Actifryen. Steg videre i ca. 15. min under jævnlig omrøring.
  • Samtiidig steget baconen ved hård varme indtil ternene er sprøde, og lad dem derefter dryppe af på et stykke køkkenrulle
  • Når risene har kogt i ca. 15 min eller der stort set ikke er mere væde tilbage tilsættes endnu 1/3 af fonden, og kog videre under omrøring i endnu 15 min.
  • Kantarellerne steges i en smule smør på en pande indtil de er gyldne.
  • Når risottoen har kogt i de 2x15 minutter, tilsættes smør og de frosne grønne ærter samt resten af fonden. Lad det koge videre i 5 min. under omrøriing.
  • Tilsæt bacon og kantareller samt den revne parmasanost. Lad det koge med i 10 min.
  • Smag til med salt og peber, og server med lidt ekstra revet parmasanost.