Hak løg og hvidløg fint. Steg det i olien i en gryde.
Skær kyllingen i mundrette stykker, og kom dem i gryden. Rør godt rundt, så de svitses på alle sider.
Skør peberfrugten i små tern, og kom dem i gryden sammen med risene. Lad dem stege et halvt minuts tid, mens der røres. Tilsæt hønsebouillonen.
Hæld væden fra kidneybønnerne, og kom dem i gryden sammen med de hakkede tomater og evt. majs. Tilsæt spidskommen og evt. chili.Lad retten simre under låg i ca. 15 minutter, eller til risene er færdige.
I mellemtiden gøres toppingen klar. Halvér tomaterne, fjern de bløde kerner og skær "tomatkødet" i små tern. Snit forårsløgene fint. Skær avocadoerne over på langs, fjern stenene, og tag det grønne frugtkød ud med en ske. Skær det i tern, og pres lidt limesaft eller citronsaft over.
Smag retten til med salt og peber, og servér med toppingen.