Go Back

Amerikanske pandekager

Køkken Amerikansk
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 4 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 25 g sukker
  • 1 stk æg
  • dl mælk
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du
 

  • Sigt de tørre ingredienser i en skål. Lav et krater i midten. Slå ægget ud, kom halvdelen af mælken i og rør til dejen er uden klumper.
  • Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen sammen med olien. Dejen skal være som en tyk pandekagedej.
  • Varm en tykbundet stegepande og smør den. Hæld dejen på i små klatter fra en stor spiseske. Lad dem bage til overfladen begynder at boble. Vend dem og bag til undersiden er gyldenbrun. 
  • Hold pandekagerne varme i et sammenfoldet viskestykke, til de alle er bagt.
  • Serveres med sirup (almindeligt eller ahorn), men smager også dejligt med syltetøj eller smurt med smør.