Amerikanske pandekager til brunch

På en søndag formiddag er der ikke noget bedre end en god stor brunch. Til en klassisk brunch hører også de små tykke amerikanske pandekager med ahornsirup eller flydende honning. Det er nemt og hurtigt at lave denne opskrift – og smager rigtig godt.

Amerikanske pandekager

Køkken Amerikansk
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 4 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 25 g sukker
  • 1 stk æg
  • dl mælk
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du
 

  • Sigt de tørre ingredienser i en skål. Lav et krater i midten. Slå ægget ud, kom halvdelen af mælken i og rør til dejen er uden klumper.
  • Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen sammen med olien. Dejen skal være som en tyk pandekagedej.
  • Varm en tykbundet stegepande og smør den. Hæld dejen på i små klatter fra en stor spiseske. Lad dem bage til overfladen begynder at boble. Vend dem og bag til undersiden er gyldenbrun. 
  • Hold pandekagerne varme i et sammenfoldet viskestykke, til de alle er bagt.
  • Serveres med sirup (almindeligt eller ahorn), men smager også dejligt med syltetøj eller smurt med smør.