Spicy mexicansk græskarsuppe

På en kold efterårs- eller vinterdag er der ikke noget som en suppe til at varme en op. Denne opskrift på en mexicansk inspireret græskarsuppe giver lidt ekstra chilivarme. Man kan spise brød til – og savner man lidt ekstra til at fylde maven, så kan man spise den lækre garbanzo-salat til.

Mexicansk græskarsuppe

Køkken Mexikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1/2 stk græskar
  • 2 stk store kartofler
  • 2 stk løg
  • 1,5 l bouillon
  • 4 cm ingefær
  • 1/2 tsk chili
  • 1 tsk spidskommen
  • 2,5 dl madlavningsfløde (18%)
  • 1 stk citron
  • salt, peber og olivenolie

Sådan gør du
 

  • Græskarret skylles. Det er ikke nødvendigt at skrælle det. Skæres i små tern sammen med kartofiler, løg og steges i olie. Bouillion og fintrevet ingefær, chili og spidskommen tilsættes. Lad suppen koge i 25 til 30 min.
  • Lad suppen afkøle lidt. Purer suppen i en blender og hældes tilbage i gryden sammen med fløde. Pres også saften ud citronen efter du har revet citronskallen ned i gryde. Lad suppen simre i et par minutter og smag den til med salt og peber