På en kold efterårs- eller vinterdag er der ikke noget som en suppe til at varme en op. Denne opskrift på en mexicansk inspireret græskarsuppe giver lidt ekstra chilivarme. Man kan spise brød til – og savner man lidt ekstra til at fylde maven, så kan man spise den lækre garbanzo-salat til.
Mexicansk græskarsuppe
Ingredienser
- 1/2 stk græskar
- 2 stk store kartofler
- 2 stk løg
- 1,5 l bouillon
- 4 cm ingefær
- 1/2 tsk chili
- 1 tsk spidskommen
- 2,5 dl madlavningsfløde (18%)
- 1 stk citron
- salt, peber og olivenolie
Sådan gør du
- Græskarret skylles. Det er ikke nødvendigt at skrælle det. Skæres i små tern sammen med kartofiler, løg og steges i olie. Bouillion og fintrevet ingefær, chili og spidskommen tilsættes. Lad suppen koge i 25 til 30 min.
- Lad suppen afkøle lidt. Purer suppen i en blender og hældes tilbage i gryden sammen med fløde. Pres også saften ud citronen efter du har revet citronskallen ned i gryde. Lad suppen simre i et par minutter og smag den til med salt og peber