Garbanzo er det spanske navn for kikærter, og til denne mexikansk inspirerede salat med kikærter er det passende at bruge det spanske navn for dem. Den opskrift på en salat med kikærter kan sagtens gøre det ud for en frokost, men fungerer også godt i kombination med f.eks. den spicy mexicanske græskarsuppe.
Garbanzosalat
Ingredienser
- 200 g tørrede bønner (kikærter)
- 2 stk avacado
- 1 stk squash
- 100 g sorte oliven uden sten
- 200 g cheddarost
- 100 g frisk spinat
- 6 spsk olie
- 2 spsk vineddike
- 2 tsk honning
- 1 tsk paprika
- salt og peber
Sådan gør du
- Bønnerne sættes i blød i rigeligt vand natten over og koges derefter i nyt vand i ca. en time. De afdryppes og afkøles
- Squashen skæres i terninger eller tynde skiver. De sorte oliven skæres i halve, og osten skæres i små terningen. Spinaten strimles.
- Avocadoen deles, og kødet tages ud. Det skæres i skiver.
- Alle grøntsagerne blandes i en skål sammen med osten og bønnerne.
- Der røres en dressing af olie, eddike, presset hvidløg og paprika. Dressingen smages til med salt og peber.
- Dressingen hældes over grøntsagerne, og der vendes rundt i salaten.