Opskrift på lækker frisk ananas- og linsesalat.

Denne opskrift på en frisk ananas- og linsesalat fandt jeg efter at have ledt efter noget der kunne stå godt til lidt tungere og krydrerede gryderetter. Ananas’en syrlighed giver et godt modspil til f.eks. den mexicanske gryderet mole poblano, men den kan også sagtens gå til f.eks. Mormors klumper.

Ananas- og linsesalt

Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 dk linser
  • 1 stk skalotteløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stk tomater
  • 2 spsk tomatpure
  • 200 g skrællet ananas
  • salt, peber og evt. koriander

Sådan gør du
 

  • Linserne vaskes, og kommes i rigeligt kogende vag. De koges under låg i ca. 200 minutter, og afdryppes.
  • Skalotteløgene hakkes fint og svitses i olien sammen med knus hvidløg, indtil det er klart.
  • Tomaterne hakkes og tilsættes sammen med tomatpure.
  • Ananasen skæres i små terninger og kommes i saucen. Linserne tilsættes, og retten simrer under låg i 10-15 minutter.
  • Der smages til med salg og peber, og salaten afkøles.
  • Salaten drysses med lidt frisk koriander ved servering.