Mole poblano er en mexicansk gryderet, hvor man laver en slags chilistuvning. Den er meget udbredt i Mexico, og retten kan indeholde mere end fem forskellige slags chili. Det siges, at hver familie i Mexico har sin egen variant af denne krydrede ret. Kødet kan være kalve-, okse-, kylling- elle kalkunkød, som kan helt eller delvist udskiftes med bønner.
Mole Poblano
Ingredienser
- 2 stk løg
- 1 kg skært kalve eller oksekød
- 4 stk kanelstænger
- 10 stk kardemommekapsler
- 5 stk hele stjerneanis
- 4 stk laurbærblade
- 2 stk tørrede chilier
- 2 tsk stødt koriander
- 2 tsk stødt spidskommen
- 500 g hakkede tomater
- 7 dl bouillon grøntsags- eller oksebouillon
- 2 dl mørk øl
- 1 dl kaffe
- 50 g mærk chokolade
- olivenolie, salt og peber
Sådan gør du
- Pil og hak løgene fint. Brun kødet godt af i en gryde med olivenolie evt. over flere omgange.
- Tilsæt løg, krydderier og laurbærblade. Vend det hele rundt flere gang rundt. Tilsæt chilierne hele, så det er muligt at tage dem hvis retten bliver for stærk.
- Kom de hakkede tomater, bouillon, øl og kaffe i retten, og lad det det småkoge i fem minutter. Tilsæt den mærke chokolade og rør indtil chokoladen er opløst. Lad molen småkoge i minimum 1 time – gerne mere.
- Når retten har kogt smages den til med salt og peber – og så er den klar til servering.
Server ris til retten og evt. en linse- og ananassalat til så der et friskt element til den krydrede ret.