Første gang jeg blev præsenteret for retten “Klumper á la mormor” vidste jeg ikke hvad jeg fik serveret. Jeg skulle dog hurtigt blive positivt overrasket, da det viste sig at være svinekæber i vildtsauce. Hvis du ikke har stiftet bekendskab med svinekæber, så er det et af de møreste udstykninger på grisen, og meget let at tilberede. De bliver ekstra lækkert hvis de bliver langtidsstegte, som netop i denne opskrift, og så gør det jo ikke noget at der er en god vildtsauce til.
Svinekæber i vildtsovs
Ingredienser
- 1 kg svinekæber
- 50 g smør
- 20 stk enebær
- 4 spsk ketjap manis
- 250 g bacontern
- 5 dl madlavningsfløde (18%)
- 1 l vildtboullion
- 1 stk løg (hakket)
Sådan gør du
- Steg baconternene indtil de er helt sprøde i en stegegryde. Tag ternene op af gryden og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Tilsæt smøret til baconfedtstoffet, og lad det bruse op. Tilsæt det finhakkede løg og lad det stege i 3 min indtil løget er gennemsigtiige.
- Brun svinekæberne sammen med løgene ved høj varme. Når svinekæberne er brune tilsættes vildtbouillionen og enebær, og lad det simre i en time.
- Tilsæt fløde, ketjab manis og manis og lad det simre videre i ca. 15 minutter.
- Jævn til sidst med maizena.
Du kan servere ris til retten, men personligt foretrækker jeg enten en gammeldags kartoffelmos eller alternativt en rodfrugtsmos, dvs. en kartoffelmos hvor der også er f.eks. gulerødder og pastinakker i.