Hvad rimer mere på julemåned end risengrød med smørklat og kanelsukker – ikke meget. Det er en fast ingrediens på mange borde, og det er også et hit på madpakken eller til risklatter dagen efter.
Risengrød
Den faste risengrød i julemåneden – eller når man lige får lyst. Super
Equipment
- Gryde
- Køkkenslev
- Målebæger
Ingredienser
- 3,5 dl grødris
- 3,75 dl vand
- 1,5 l mælk
- 2 tsk salt
- smør til smørklat ved servering
- kanelsukker
Sådan gør du
- Kom ris og vand i en gryde og bring det i kog. Lad det koge i 2-3 minutter
- Kom 1/3 af mælken i gryden under omrøring, og bring tilbage i kog
- Det sidste af mælken i kog og bring tilbage i kog
- Kog under svag varme og omrøring i 40 min eller indtil det er tykt. Tilsæt salten til sidst.
- Server med smør og kanelsukker