Den ultimative ret til julemåneden – risengrød

Hvad rimer mere på julemåned end risengrød med smørklat og kanelsukker – ikke meget. Det er en fast ingrediens på mange borde, og det er også et hit på madpakken eller til risklatter dagen efter.

Risengrød

Den faste risengrød i julemåneden – eller når man lige får lyst. Super
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer

Equipment

  • Gryde
  • Køkkenslev
  • Målebæger

Ingredienser
  

  • 3,5 dl grødris
  • 3,75 dl vand
  • 1,5 l mælk
  • 2 tsk salt
  • smør til smørklat ved servering
  • kanelsukker

Sådan gør du
 

  • Kom ris og vand i en gryde og bring det i kog. Lad det koge i 2-3 minutter
  • Kom 1/3 af mælken i gryden under omrøring, og bring tilbage i kog
  • Det sidste af mælken i kog og bring tilbage i kog
  • Kog under svag varme og omrøring i 40 min eller indtil det er tykt. Tilsæt salten til sidst.
  • Server med smør og kanelsukker