Græske kartofler – hurtigt tilbehør til f.eks. lam

Når vi laver f.eks. lammekød eller lignende så synes vi det passer godt med græsk inspireret tilbehør, såsom tzaziki og kartofler tilberedt i ovnen med krydderurter. Nedenstående opskrift på græske kartofler er hurtig at tilberede – og passer sig selv i ovnen.

Græske kartofler

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Køkken Græsk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk stødt paprika
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 stk citron

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 225 grader (alm ovn, ikke varmluft).Vask kartoflerne godt. Skær dem i både. Placer dem på en bageplade med bagepapir.
  • Rør ingredienserne til marinaden i en skål.Hæld marinaden over kartoflerne og vend det godt rundt
  • Sæt bagepladen med kartoflerne i ovnen. Bag dem 15 min og vend dem herefter. Bages yderligere 15 minutter.Efter de 30 minutter skrues temperaturen op på 250 grader. Bages i 10-15 minutter, til kartoflerne er sprøde og lidt mørke.