Thai-inspireret kylling i grøn karry

Kylling og grøn karry passer rigtig godt sammen – og meget simpelt at lave. Denne opskrift på kylling i grøn karry laver vi tit på en hverdagsaften. Server med ris – så er der nem aftensmad som hele familien kan lide. Du kan bytte bønner ud f.eks. rød peber – det er nemt at lave sin egen version af denne klassisk ret.

Kylling i grøn karry

Køkken Asiatisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk hakket løg
  • 2 spsk grøn karypasta
  • 4 dl kokosmælk
  • 1,5 dl vand
  • 500 g kylling skåret i små stykker
  • 100 g friske grønne bønner skåret i små stykker
  • 6 stk kefir-blade
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk limesaft
  • 1 tsk finrevet limeskal
  • 2 tsk farin
  • 7 g frisk koriander
  • olivenolie

Sådan gør du
 

  • Varm olien op i en wok eller tykbundet gryde. Kom løg og karrypasta i wokken og steg i 1 minut under konstant omrøring. Hæld kokosmælk og vand i og bring det i kog.
  • Kom kyllingestykker, bønner og limeblade i wokken og rør det sammen. Skru ned for varmen og lad det simre i 15-20 minutter, eller til kyllingen er mør.
  • Tilsæt fiskesauce, limesaft, limeskal og sukker og rør det sammen. Drys med friske korianderblade lige før servering.