Disse frikadeller får en til at tænke på god græsk mad og de kan med fordel spises med ovnbagte kartoffelstave og tomatsalat. De er nemme og hurtige at tilberede, så retten er helt perfekt til den travle familie. Man kan med fordel lave dobbelt portion, og så fryse halvdelen til en anden dag.
Græske frikadeller
Alletiders opskrift pågræske frikadeller
Ingredienser
- 200 g kalvekød
- 200 g lammekød
- 1 stk æg
- 2 spsk hvedemel
- 1 dl mælk
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk tørret rosmarin
- 75 g feta
- 1 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint. Rør kødet sammen med æg, mel, mælk, løg, hvidløg, rosmarin og smuldret feta. Krydr med salt og peber, men pas på med for meget salt, da feta i sig selv er ret salt.
- Lad farsen hvile en halv times tid. Form farsen til frikadeller og steg dem gyldne på begge sider i olien på en varm pande.
- Skræl kartoflerne og skær dem i stave og kom dem i en skål med koldt vand, så noget af stivelsen kommer ud af dem. Lad dem stå i 10 min., hæld vandet fra og tør dem i et viskestykke
- Fordel dem i et ildfast fad. Drys med rosmarin og salt, og bag dem ved 225 grader i ca. en halv time.