Hjemmebagte burgerboller

Når vi skal have burgere, så elsker vi dem der er lidt luftige i det, men lidt mindre luftige end brioche-burgerboller. De er supernemme, og kan dejen kan sagtens stå natten over i køleskabet så man ikke behøver at skulle lave det samme dag.

Og husk, når I har bagt bollerne, og går i gang med bygge jeres burger, så kan vi varmt anbefale karameliserede løg som en af ingredienserne.

Burgerboller – brioche-inspirerede

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 45 minutter
Samlet tid 2 timer
Køkken American
Antal 8 stk

Ingredienser
  

  • 2 dl lunkent vand
  • 1 dl mælk
  • 25 g økologisk gær
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk oliven olie
  • 1 stk æg
  • 400 g hvedemel gerne manitoba-mel
  • 1 tsk salt
  • 1 stk æg (til pensling)

Sådan gør du
 

  • Gæren smuldres i det lunkne vand og røres derefter ud i vandet
  • Tilsæt æg, olie og mælk
  • Bland mel, sukker og salt sammen
  • Rør langsomt halvdelen hvedemelen i – brug evt. en røremaskine
  • Tilsæt det resterende mel og ælt dejen i ca. 10 min.
  • Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet i ca. en time
  • Del dejen i 8 lige store dele, og form dem til boller
  • Lad bollerne hæve i 30 min. på en badeplade
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys evt. med sesamfrø
  • Bag bollerne i en forvarmet ovn på 180-190 grader varmluft i 15-16 (til de er helt gyldne