Gammeldaws æbleskiver – med gær

Æbleskiver skal være lette men samtidig have en forholdsvis fast konsistens. Efter at have eksperimenteret med forskellige metoder, og er kommet frem til en opskrift baseret på på gær som hævemiddel er den bedste.

Gammeldags æbleskiver

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Dessert
Antal 36 stk

Ingredienser
  

  • 50 g smør
  • 3,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 300 g mel
  • 1 spsk sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk kardemomme
  • 3 stk æg

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret
  • Tilsæt mælken under omrøring, og opvarm til ca. 37 grader
  • Smuldre gæren ud i en skål.
  • Tilsæt den lunkne mælk til gæren, og rør gæren ud i den lunkne mælk